Vill du bli en av oss?

Vi rekryterar en kommunikationsstrateg och en projektledare med erfarenhet inom samhällsbyggnad

Lediga tjänster på Placebrander


Marknadskommunikatör / kommunikationsstrateg

Vi söker en person som kan stärka upp oss inom marknadskommunikation och komplettera vårt befintliga team. Det innebär att du går in i våra kunduppdrag men också jobbar med Placebranders egna produkter. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Gå in som projektmedarbetare i kunduppdrag och arbeta fram varumärkesplattformar, budskap och texter. I vissa fall också samarbeta med byråer och frilansande kreatörer.
  • Stötta våra platsstrateger med backoffice-uppgifter såsom att göra research, sammanställa undersökningar, göra nulägesanalyser, assistera i workshops etc.
  • Direkt eller på sikt projektleda kunduppdrag vilket innebär att tids- och resursplanera, hålla i möten och workshops och driva arbetet framåt.
  • Driva Placebranders arbete med trendrapporter och med stöd av bolagets platsstrateger och den kontinuerliga trendspaningen vi gör, också skriva trendrapporterna och leda kreatörerna i att få fram produkten. 
  • Arbeta med och utveckla vår egen kommunikation. Driva samarbetet med de kreatörer och konsulter vi på olika sätt jobbar med, men också vara med och skapa kommunikation.
  • Eventuellt direkt eller på sikt projektleda Placebranders Day som är en av Sveriges mötesplatser för personer som jobbar med platsutveckling och platsmarknadsföring.

Vi alla på Placebrander arbetar remote så placeringsort är flexibelt men vi tror att det kan vara en fördel om du rent fysiskt kan vara en del av vårt kontor i Norrköping eller Jönköping på regelbunden basis, i alla fall om du är en relativt junior person.

Kvalifikationer

Vi söker efter en person som kan trivas i ett litet bolag där varje medarbetare har stor frihet men också behöver ha en förmåga att driva sitt eget arbete. Vi tror att du som minst har några års arbetslivserfarenhet men får gärna vara en person som vill växa, utvecklas och lära tillsammans med oss på Placebrander. Du behöver inte vara expert på platsattraktivitet men behöver ha ett intresse för samhällsutveckling och tycka att platsutveckling och platsmarknadsföring är spännande. Du behöver däremot vara grym på kommunikation där du har blick för det grafiska utan att du behöver vara formgivare. Du har koll på sociala medier och modern kommunikation. Du skriver bra och du tycker att projektledning är roligt. 

Ansökan

Skicka CV och personligt brev till helena@placebrander.se senast den 10 augusti 2023.

– – – – –

Projektledare med erfarenhet inom samhällsbyggnad

Vi söker efter en projektledare som kan stärka upp vårt team med erfarenhet inom samhällsbyggnad och fastighetsbranschen. Vi har under våra tio år som bolag primärt arbetat med stora platser som kommuner och regioner, men ser att vi i framtiden kommer att arbeta mer med kvarter, stadsdelar och platsutveckling i de mindre sammanhangen. Kunder är både kommuner och aktörer i fastighetsbranschen. Därför vill vi rekrytera en person som tar med sig kompetens och kunskap men också idéer och nätverk. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Vara med och paketera vårt erbjudande samt driva försäljningsarbetet inom det här segmentet.
  • Föra kunddialoger, lyssna in behov och arbeta fram offerter.
  • Projektleda uppdrag, vilket innebär att tids- och resursplanera, leda möten och workshops samt driva arbetet framåt tillsammans med kund.
  • Producera i uppdragen, vilket innebär att arbeta fram analyser och rapporter kopplat till det här området.

Vi alla på Placebrander arbetar remote så placeringsort är helt flexibelt. Ett par gånger årligen ses vi hela teamet för gemensamma strategidagar, i övrigt för uppdragen oss samman i olika konstellationer och det vardagliga sköter vi helt digitalt. Vi är öppna för att diskutera antingen en anställning eller ett konsultuppdrag då vi redan idag både har anställda medarbetare och samarbetskonsulter som vi arbetar tätt med. Även omfattning är diskuterbart.

Kvalifikationer

Vi söker efter en person som kan trivas i ett litet bolag där varje medarbetare har stor frihet men också behöver ha en förmåga att driva sitt eget arbete. Vi tror att du har spännande arbetslivserfarenhet från att jobba med samhällsbyggnadsprojekt – kanske från ett arkitektkontor, en kommun, ett fastighetsbolag – eller ett konsultbolag som rör sig inom det här området. Du attraheras av konsultrollen där vi går in och ut ur många olika sammanhang hela tiden och driver flera parallella projekt. Du har ett affärstänk och skapar relationer, men kan också tänka dig att sitta och skriva på en rapport.

Ansökan

Skicka CV och personligt brev till helena@placebrander.se senast den 10 augusti 2023.

– – – – –

Om Placebrander

Vi sprider inspiration och kunskap om platsutveckling och platsmarknadsföring. I grunden vill vi bidra till platser som mår bra och där människorna som vistas där mår bra. En plats kan vara allt från en stadsdel eller ett kvarter till en kommun, region eller ett land. Vi är experter på vad som skapar attraktiva platser och hur aktörer gemensamt kan jobba med att attrahera invånare, besökare och investeringar. Våra kunder är primärt kommuner, regioner, destinationsbolag men kan även vara fastighetsägare och enskilda företag. Bolaget har funnits i 10 år och vi har medarbetare utspridda på flera orter. Vi är ett litet bolag med ett stort hjärta och vi har trendspaning i vårt DNA. Vi släpper årligen trendrapporter inom platsattraktion och delar ut pris till Sverige främsta platsmarknadsförare. Här kan du se ett axplock av uppdrag vi gjort: https://placebrander.se/uppdrag/

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in