Placebrander’s Evening 2016


placebranders_evening_04

Onsdag den 9 november kl.14.30-sent
PM & Vänner, Växjö

En eftermiddag och kväll som kommer att kännas lite som att vara med i en saga. När mörka november omfamnat oss välkomnar vi dig till en varm och inspirerande träff i Småland.

Vi placeras mitt i den småländska berättelsen om PM & Vänners imponerande resa till stjärna i Guide Michelin. Vi får höra om hur en ögrupp invid polcirkeln lockar kreatörer från hela världen. Vi får höra berättelser om några av Sveriges hetaste platsmarknadsföringsinsatser just nu. 

Vi har begränsat antal platser till ett program som består av föredrag, prisutdelning, middag och kontaktskapande med andra platsmarknadsförare i Sverige.

Program

Preliminärt program, mindre justeringar kan komma att ske.

fika_0214.30-15.00 Fika

En möjlighet att prata och knyta kontakter med andra platsutvecklare och platsmarknadsförare i Sverige.

På våra event brukar det vara en trevlig blandning av personer från kommuner, destinationsbolag, byråer, frilansare, cityföreningar, Science Parks, besöksmål, branschorganisationer och andra liknande organisationer.

 

.

.

pm15.00-15.30 Så fick Växjö ett resmål med stjärna i Guide Michelin, Per Bengtsson PM & Vänner

Vi hälsar er välkomna till Placebrander’s Evening genom att låta grundaren Per Bengtsson berätta om PM & Vänner. PM & Vänner är en berättelse i sig. En berättelse om intryck för alla sinnen, om Småland, om det närproducerade och om hur en helt vanlig medelstor svensk stad kan bli grogrund för ett världsunikt resmål. PM & Vänner grundades 1992 och är idag restaurang, hotell, blomsterbutik och bageri – allt i en miljö som manifesterar det småländska arvet.

.

.

.

moa_bjornson15.30-16.15 A magical world, far up north, out to the left, and how the helvete to get there – eller hur svårtillgängligheten kan vändas till en fördel

Moa Björnson jobbade med stadsutveckling i Malmö när tillfälligheterna förde henne till Norges tredje minsta kommun, Træna, en ö belägen på polcirkeln några timmars båtfärd från fastlandet. Där har Moa tillsammans med invånarna skapat imponerande insatser som visar möjligheterna med att vara en liten och svårtillgänglig plats. Artists in Residence, Chefs in Residence, Ta Træna med Storm och Trænafestivalen är några exempel på smart platsutveckling som sticker ut.

martin_sahlin_unravel16.30-17.00 Unravel – dataspel med norrländskt ursprung

Efter många års jobb i spelindustrin bestämde Martin Sahlin sig för att skapa ett spel som är något helt annat än de våldsamma spel som vi ser mycket av idag. Ett garnnystan och den magiska norrländska naturen, som Martin och hans kollegor vuxit upp i, blev starten på spelsuccén Unravel. Hör berättelsen om tillkomsten av spelet Unravel och bli inspirerad till hur en plats unikitet kan lyftas fram och synliggöras i ett dataspel. Martins föredrag ger oss också en hint om vilka förutsättningar som den moderna företagaren eftersöker på en plats. Martin Sahlin är Creative Director på norrländska spelstudion Coldwood samt är en del av den panel som gallrar fram fyra finalister i Placebrander of the Year 2016.

finalister17.00-18.00 Case Study från Östersund, Skellefteå, Luleå, Sverige och Sörmland

Våra fem finalister i Placebrander of the Year 2016 får möjlighet att berätta mer ingående om sina tävlingsbidrag. Inspireras och få med dig goda exempel på platsmarknadsföring hem. Tidigare år har tävlingsbidragen fått väldigt kort tid i rampljuset. Snabba klipp i en nomineringsfilm och korandet av en vinnare. I år gräver vi djupare i de som tagit sig så långt som till final – vad har de gjort, hur har de gjort, varför har de gjort? Häng med på en inspirationsboost från olika delar av landet. På bilden ser du förra årets finalister.

.

.

middag19.30-00.00 Middag och prisutdelning

Vi får avnjuta en fantastisk trerätters middag från PM & Vänner, får möjlighet att prata ännu mer med varandra samt tar del av prisutdelningen i Placebrander of the Year 2016.

 

 

.

.

Köp biljett

Det finns begränsat antal biljetter. Anmälan är bindande.

Priser

Ordinarie pris: 3500 SEK ex moms
Early Bird: 2500 SEK ex moms (boka senast den 26 september)

I biljettpriset ingår hela programmet, inklusive fika och trerättersmiddag med prisutdelning. Hotellrum på PM & Vänner bokar du på egen hand. När du anger koden Placebrander vid bokningen är priset för enkelrum 1295 SEK och dubbelrum 1595 SEK. I bekräftelsemailet på bokningen av eventbiljett nedan får du den information du behöver för att boka ett hotellrum.

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
×