Under Placebrander’s Day 2014 på Copperhill i Åre spelade Jonasx2 in podcasts med några av föredragshållarna. Jonasx2 består av Jonas Gallneby och Jonas Sandwall och gemensamt har de ett mål: att marknad och sälj ska fungera tillsammans.

@wisslaren aka Christoffer Collin

Wisslaren Podcast

En av Sveriges främsta platsmarknadsförare just nu är Karlskogakillen Christoffer Collin, @wisslaren på Instagram. Med över 700,000 följare på Instagram inspirerar han människor världen över att upptäcka Sverige. Han blir också inbjuden av destinationer för att de ser kraften i att synas i Wisslarens flöde. Christoffer Collin upptäckte fotografering under en resa till Thailand och började använda Instagram för att inte spamma sina vänner på Facebook. När han kom hem fortsatte han att sprida bilder från Karlskoga. Under sommaren 2014 fick han uppdraget att styra @visitsweden på Instagram. Han har blivit inbjuden av destinationer som Island och Queensland i Australien.

Lyssna på Itunes

Therese Sjölund, VD Åre Destination

Therese Sjölundh

Under 2013 tillträdde Therese Sjölundh som VD på Åre Destination efter drygt 10 år som VD för Science Park Jönköping. Hon har hunnit vara med på resan att ansöka om och få alpin-VM 2019 och arbetar på bred front med att platsmarknadsföra Åre som destination. Hör Therese berätta om Åre-andan, hur hon ser på destinationsbolagets roll och vad hon menar med att bredda cirkeln.

Lyssna i iTunes

Platsmarknadsföring med Helena Nordström

Under våren 2014 samtalade Jonasx2 med Helena Nordström, grundare av Placebrander om konsten att marknadsföra en plats.

Lyssna på Itunes