Instagramresor

Använd kraften i Instagram för att positionera din plats styrkor för just era målgrupper. I samråd med er planerar, genomför och utvärderar vi den perfekta Instagramresan. Här finns en möjlighet att skapa intresse, spridning och nyfikenhet för just er plats med hjälp av kända Instagrammare. Det är marknadsföring i en modern form med möjligheter till interaktion med människor från hela världen. Efter genomförd resa får ni en slutrapport och möjlighet att köpa loss bilder till egna produktioner.

Om Instagram

400 miljoner människor använder sig idag av Instagram för att dela med sig av sina upplevelser och liv. Här hämtar människor över hela världen inspiration till sina framtida resor. Varje dag laddas det upp över 70 miljoner bilder och antalet gilla-markeringar är 2,5 miljarder – varje dag. Möjligheten att interagera med sina följare är dessutom upp till 58 gånger större via Instagram än Facebook.

Instagramproffs

Vi har möjlighet att jobba med många olika typer av Instagrammare. Nedan presenteras ett par av dem som vi har knutit närmare Placebrander.

Christoffer CollinChristoffer Collin aka @wisslaren.
Christoffer är med sina över 1,3 miljoner följare en av Sveriges största instagrammare och reser jorden runt på uppdrag av olika platser och destinationer. Christoffer var bland annat med och drev upp antalet följare till @visitsweden och har även gjort uppdrag åt @volvocarsverige.

 

 

Jonas AnhedeJonas Anhede aka @jonasanhede.
Jonas konstnärliga bilder förmedlar en känsla i allt mellan längtan och vemod. Med sina över 42 000 följare är han en uppstickare att räkna med och har funnits ett par år på Instagram. Jonas administrerar under hela 2016 kontot @visithabo och har tidigare uppmärksammas av både @Instagram själva och även @Instaview med en längre intervju.

 

 

Madeleine Landley aka @madlandley Madeleine Landley
Madeleine driver idag en av Sveriges största matbloggar – Landleys kök – och är sedan 5 år också officiell bloggare för tävlingen Årets Kock. På Instagram följs hon av 26 000 personer och här inspirerar hon med såväl egenskrivna recept som resmål och läckra matbilder. Madeleine säger själv att hon gärna är ute och reser både i Sverige och resten av världen, bara hon har kameran med sig och det finns god mat!

Vi erbjuder

  • Planering av Instagramresa
  • Pressbearbetning inför resan
  • Ett strategiskt bollplank i frågor rörande sociala medier
  • Genomförande av Instagramresa där vi ansvarar för omkostnader och transport av Instagrammare och eventuella lokala fotografer
  • Utvärdering i form av en rapport på effekterna av genomförd resa

Boka

Vid intresse, välkommen att kontakta Anna Österlund, 0762 38 44 40, anna@placebrander.se

Referenscase

Instagramresa i Småland/Jönköping

Christoffer, Patrik och SannaPå uppdrag av Smålands Turism och Destination Jönköping genomförde Placebrander i augusti 2015 en Instagramresa tillsammans med @wisslaren samt de två lokala instagrammarna Patrik Svedberg och Sanna Lund. @patrik_svedberg, är också känd som @thebroccolitree där han publicerar bilder på det numera världskända trädet utmed Vätterstranden. Läs gärna @sannalund‘s egen berättelse om Instagramresan på www.sannalund.se

Placebrander fick det övergripande ansvaret från att bjuda in Christoffer, planera rutt, genomföra resan och avsluta med en rapport av besöket. De bilder som publicerades i samband med resan gav över 291 900 gillar-markeringar och 1500 kommentarer.* Här nedanför ser ni ett axplock.

@wisslaren i Jönköping

* siffrorna är från 10 augusti 2015 och kan ha justerats uppåt eller nedåt.

Instagramresa till Frankfurt

Under 2016 arrangerade vi också två Instagramresor till Frankfurt på uppdrag av Jönköping Airport. Läs mer om det här!

Uppbyggande av bildbank för Habo

Habo kommun ville genom nätverket Upplev Habo öka sin digitala närvaro genom att skaffa konto på Instagram. Placebrander fick uppdraget att hitta en attraktiv och nytänkande lösning. Här ville vi tänka nytt och visa Habo ur en annan synvinkel, en mer konstnärlig sådan. Vi kontrakterade Jonas Anhede för att under hela 2016 fota, publicera och korrespondera med följarna på @visithabo. Jonas har efter överläggning med oss, i samarbete med Habo kommun, en lista över platser att besöka och det är sedan upp till hans kreativa förmåga att fånga bilder och ögonblick som inspirerar till besök i Habo men också att skapa stolthet bland invånare och lokala företag. Förutom magiska bilder som sprids på Instagram, bygger vi successivt upp en bildbank av hög kvalitet. Nedan visar vi ett axplock, alla bilder kan ni se här!

@VisitHabo
comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left