East Sweden Hack

east_sweden_hack_2014

Den 14-15 september 2013 anordnades det första East Sweden Hack, ett så kallat hackathon, i Linköping. Högsta vinst var  resa, boende och inträde till LeWeb i Paris. Även Spotify fanns på plats för att headhunta de tre skarpaste studenterna till Spotify Student TechFest. Den 5-7 september 2014 arrangerades den andra upplagan av East Sweden Hack, då med dubbelt så många lag samt med större avslutande presentationer och även ett Pre-Hack några månader innan tävlingshelgen.

East Sweden Hack arrangeras av Mjärdevi Science Park i samarbete med bland annat Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Linköpings universitet, Östgötatrafiken och Landstinget i Östergötland. Bakgrunden är att man vill uppmuntra fler människor att utifrån offentliga aktörers öppna data skapa nya appar och webbtjänster, utveckla och marknadsföra regionen samt föra talang och arbetsliv närmare varandra.

Placebrander var med och skapade East Sweden Hack samt projektledde eventet 2013 och 2014. Ett uppdrag som skedde i samarbete med ett fantastiskt gäng i region East Sweden. East Sweden Hack fortsätter att utveckla och marknadsföra regionen på ett inspirerande sätt.

Läs mer på www.eastswedenhack.se

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left