Influencer Marketing – Frankfurt

instagramresa_frankfurt_03

På uppdrag av Jönköping Airport genomförde Placebrander under januari/februari 2016 en kampanj inom Influencer Marketing. Syftet var att få fler personer i Jönköpingstrakten att upptäcka destinationen Frankfurt, dit det går direktflyg från Jönköping. Vi anordnade två resor för två olika kategorier av resenärer, Weekendresenären och Kreativa frilansare. Resenärernas uppdrag var att skapa sig en bild av destinationen och sprida den i sina egna sociala kanaler såsom Instagram och Facebook. Vi arbetade med Patrik Svedberg & Patric Ivansson som weekendresenärer och med Katrin Bååth och Sara Landstedt som kreativa frilansare. Läs Katrins resereportage här

Resultatet är ett antal bilder som visar upp Frankfurts utbud av aktiviteter samt uppmärksamhet på möjligheten att smidigt ta sig direkt från Jönköping till Frankfurt via Jönköping Airport. Kampanjen resulterade bland annat i 44 olika inlägg och över 6000 Gilla-markeringar.

Placebranders uppdrag var att koordinera kampanjen med allt ifrån att välja ut resenärer till att sammanfatta och utvärdera resultatet.

Tidigare har Placebrander projektlett Instagramresa med @wisslaren på uppdrag av Destination Jönköping och Smålands Turism. Läs mer om det här!

Läs mer om våra Instagramresor här!

instagramresa_frankfurt_01 instagramresa_frankfurt_02
comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left