100på1dag – en festival för konkret platsutveckling

100in1day, eller 100på1dag, är en rörelse som handlar om att samla människor kring sina drömmar om platsen de lever på – och det bästa av allt är att det handlar om att göra, att agera, att skapa. Rörelsen 100in1day är skapad av danska Kaospilot och har genomförts i städer som Köpenhamn, Bogota, San José och Kapstaden.

100pa1dag

100på1dag är 100 initiativ som bidrar till en bättre plats

Inför eventet inspireras invånarna att engagera sig och leva ut sina drömmar om en bättre plats. Om vi tittar närmare på eventet i Köpenhamn 100på1dag så uppmanades invånarna att antingen skapa ett eget initiativ eller delta i andras. På ett givet datum ger de sig sedan ut för att skapa bra saker för platsen. Det kan handla om att ge grannarna presenter, vitalisera en park, underlätta sopsortering, tvätta cyklar, skapa musikupplevelser eller att bidra med anti-stress-insatser till folket.

100på1dag är ett konkret sätt att engagera invånarna i arbetet med att göra den gemensamma staden till en bättre plats för invånare och besökare.

Relaterat material

Dags att designa Norrbotten som var nominerade i Placebrander of the Year 2013

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in