Stadstjafs, innovativt tjafs och fotbollstjafs

Umeå firar 400 år med att lyfta hur människors drömmar, mål, visioner och diskussioner utvecklat platsen

400 år av tjafs i Umeå

En jubileumskampanj som lyfter platsens själ

Från det första stadstjafset 1622, via tjafset på läroverket, det innovativa tjafset, det intellektuella tjafset, fotbollstjafset till ett nutida utvecklingstjafs. Umeå firar fyrahundra år i år och det blir ingen tårta på torget till folket.

 

Umeå väljer istället att fira fyrahundra år av tjafs, som en symbolik för fyrahundra år av rätten till den självklara rätten att få tycka vad man vill. Människorna som verkat i Umeå och det som drivit platsens utveckling framåt får ta plats istället för den klassiska hyllningen till storslagen natur och nära till allt.

 

Det är inte den geografiska platsen som gör Umeå så speciell. Eller älven, träden eller Väven. Det som gör Umeå så speciellt är vi som bor här. Det är den där andan.

 

 

 

400 år av tjafs

Den här kampanjen är ett bra exempel på hur man kan lyfta något annat än just den geografiska platsen när man arbetar med sitt platsvarumärke. Att välja att lyfta fram människorna på platsen och det som skapat platsen till vad den är idag sticker ut på ett helt annat sätt än att lyfta det som människorna på platsen är stolta över. Eller som Umeå själva beskriver det på webbplatsen: en hyllning till alla de samtal, debatter och diskussioner som bidragit till att stärka demokratin och prägla vår stad under de 400 år som gått. I den oroliga tid Europa befinner sig i kan vi konstatera att dialogen mellan människor är viktigare än någonsin.

 

Här kan du läsa mer om Umeås jubileum:

–>400 år av tjafs
–>Människorna som skapade Umeå
–>Här kan lämna en framtidshälsning till Umeå

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in