Åre arbetar med talangattraktion till offentlig sektor

"I varje andetag, i varje bastubad, i varje jaktlag"

Åre rekryterar förskolelärare

Det är lätt att fastna i tankevurpan att den där flytten från storstaden till coolare platser som Åre enbart är aktuell för den som kan ta med sig sitt jobb. Det skapas coola rekryteringsinsatser riktade mot frilansare och digitala ninjor som vill leva life och jobba remote.

Fast när man funderar hela varvet – när frilansare, digitala ninjor och platsoberoende yrkesgrupper rör sig till en coolare plats utanför städer behöver de exakt samma saker som de gjorde i sin stad. Skola. Barnomsorg. Vård och omsorg. Rörmokare och folk som vill jobba i butik.

Och – då fastnar vi lätt i tankevurpan att det inte krävs lika cool kommunikation kring talangattraktionen av yrkesgrupper som inte kan arbeta platsoberoende. Fundera lite på det och så kikar du på den här filmen – från just Åre, där man behöver förskolepedagoger. Vill du veta mer kan du klicka dig in på den här sidan hos Åre Kommun. Filmen är gjord av Whiteout Pictures och ja, det är den Hans Olsson som är med.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in