the Circle Resort – ny storslagen reseanledning

The Circle Resort

En ny semesterby med spännande boendemöjligheter och ett stort och varierat utbud av aktiviteter och rekreation. Så beskrivs det storslagna och färgstarka projektet, the Circle Resort, som är mitt under utveckling längs kusten, ca 2 km nordost om Figeholm, i Oskarshamns kommun. Ägarna till Figeholm Konferens AB jobbar sedan flera år med förberedelserna för att bygga ett upplevelsecentrum som blir ett nytt spännande inslag bland Sveriges reseanledningar.

Placebrander tog ett snack med Sofie Gunnarsson, destinationsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn, om betydelsen och möjligheterna kring satsningen.

Sofie Gunnarsson Oskarshamn

Vad är Circle Resort och vem ligger bakom?

Det är ett fritids- och upplevelsecentrum som ska byggas på ett område där det redan idag finns konferensanläggning och stugby  och det ligger cirka två kilometer nordost om Figeholm i Oskarshamns kommun. Den planerade anläggningen kallas The Circle Resort och kan beskrivas som en semesterby med spännande boendemöjligheter och ett stort  utbud av aktiviteter och rekreation. Målet är att använda både land och vatten när anläggningen byggs. I vattnet planeras konstgjorda öar, en skyddad hamn och semesterbostäder så havsnära det bara går. Områdets centrumanläggning för inomhusaktiviteter och flertalet stugor är placerade en bit upp från stranden. Stugor planeras även högre upp i skogen. En fullt utbyggd anläggning skulle kunna ta emot 4 000-5 000 gäster per dag.

Adolfsen Group är den största ägaren med 40 procent. I övrigt äger Herluf Høst, Norlander Skitours och Kristian Wendelboe 20 procent vardera.

Vad betyder satsningen för er destination?

Oskarshamn behöver investeringar i både boendeanläggningar och nya turistupplevelser. I vår handlingsplan för besöksnäringens utveckling är vattennära fritidsmiljöer, för både boende och besökare en mycket viktig komponent. Figeholm konferens planer för The Circle Resort skapar nya möjligheter att uppleva havet och skärgården, även för debesökare som inte har tillgång till båt.

Vad väntar ni er för effekter?

I det förberedande arbetet har man gjort en mängd undersökningar och utredningar för att belysa miljöpåverkan, trafiksituationen kring en framtida anläggning, områdets kulturhistoria, fornlämningar med mera. Så det är väl genomarbetat så vill man kika närmare på det finns bra dokumentation.

Vad det gäller besöksnäringen och för Oskarshamn som plats kommer det spela stor roll om anläggningen blir verklighet. Framförallt handlar det om hundratals nya arbetstillfällen i en bransch som kompletterar vårt energi- och tekniktunga näringsliv. Många unga kan få ett bra jobb!

Vi ska dock ha med oss att det är mitt i en skärgårdsmijlö det är tänkt att byggas och det kan föra med sig en hel del frågor som måste lösas på bästa sätt för att få en hållbar destination.

Hur kan ni använda satsningen i marknadsföringen av er destination?

För första gången kan vi hitta argument till varför man ska stanna till på väg till eller från Gotland. Ca 400 000 resenärer åker via Oskarshamn till Gotland. Nu kan vi få både nationella och internationella besökare att stanna ett par nätter i vår region. Sammantaget blir även Kalmar Län en ännu starkare region i besöksnäringssammanhang. Vi ligger grymt bra till mellan Glasriket, Kalmar/Öland, Västervik och Astrid Lindgrens Värld, men har inte haft muskler att hänga med. Den här anläggningen kan få fart på den saken!

Jag tycker dessutom att energi- och mioljöprofilen på bygget är spännande. Ser fram emot att de de demohus som ska stå klara redan våren 2015!

Läs mer på www.thecircleresort.com

the circle resort effects the circle resort

 

Kommentarer

Cathrine Rydström

19 november 2014 09:51

Härligt! Grattis Oskarshamn! Jag tänker dock att hela Småland blir en starkare region med denna och andra etableringar som kommer framöver tex IKEA museum. Vi behöver gå över länsgränser och stärka varumärket Småland ytterligare. Men Oskarshamn är bäst på visitsmaland instagram…ja efter Kronoberg förstås 😉

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in