CityHub – för digital natives på resande fot

Digital natives på resande fot är en ny och spännande målgrupp med lite andra krav än traditionella backpackers. I oktober 2015 öppnade CityHub på Bellamystraat i Amsterdam – en ny sorts hotellupplevelse speciellt anpassad för en trendkänslig målgrupp som söker både community och privatliv. Och uppkoppling såklart.

Lyxiga hotell och klassiska turistattraktioner lockar inte den nya typen av resenär som kom med generation Y, digital natives som idag är mellan 20-35 år och som vuxit upp med Internet. Att upptäcka och uppleva, gärna med lokal förankring, är viktiga faktorer och man söker varken den privata och exklusiva hotellkänslan eller det obefintliga privatlivet som traditionella hostel innebär.

I Amsterdam har man skapat CityHub, en en interaktiv blandning av hotell och vandrarhem med digital natives som primär målgrupp. De är uppkopplade 24 timmar om dygnet och räknar med att alltid kunna söka den information de behöver när de behöver den – och just det är kärnan i den reseupplevelse CityHub bygger upp.

CityHub kombinerar hotellens möjlighet till privatliv och avkoppling med communitykänslan från ett hostel. I en 600 kvadratmeter stor industrilokal har man byggt femtio sovkojer, sleeping hubs. Designen är modern och avskalad och varje hub är utrustad med en skön dubbelsäng, Wi-Fi, ljus som går att ändra efter humör och streamad musik som gästen kan anpassa efter eget tycke.

CityHub

Personliga armband med RFID-tagg gör att man själv kan checka in och ut som man vill och dessutom servera sig själv vid baren. Under sin vistelse har man fri tillgång till CityHubs egen app, en interaktiv reseguide med tips på aktiviteter och event som är aktuella. Via appen får gästerna även tillgång till hotellets egen chat som används både för att hitta nya vänner och dela med sig av tips på upplevelser i staden. Via appen kan man även styra ljus, väckarklocka och musik i sin koj.

CityHub incheckning

CityHub har tänkt hela vägen hem när det gäller den digitala upplevelsen och teamat ihop sig med T-Mobile för att kunna erbjuda sina gäster möjligheten att använda MiFi Hotspots, mobila routrar runt om i staden, för att kunna köra appen utan att råka ut för oväntade och höga kostnader för data-roaming som ofta tillkommer vid utlandsvistelser.

Att CityHub ligger i ett av Amsterdams trendigaste områden gör det såklart ännu mer attraktivt och man uppmanar sina besökare att kliva ut i staden och upptäcka – inte bara de klassiska turistattraktionerna utan även det genuina Amsterdam.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in