CU in the NT – en ögonbrynshöjare från Top End Down Under

CU in the NT

Australiens Northern Territory, NT, också kallat Top End, är ett av de federala områden som landet delas in i och det täcker ungefär en sjättedel av landets yta. Det är ett kargt område med solbränd terräng som till stor del är klassificerat som Aboriginernas land och vissa delar får endast besökas om man har speciellt tillstånd.

Northern Territory har en avlägsenhet och en mångfald som gör att det är en perfekt plats att besöka om man vill uppleva något utöver det vanliga. Här finns spektakulära vandringsleder, terrakottafärgad natur, vyer, berg och vackra stränder.

Nyligen lanserades en gerillakampanj som är lite av en ögonbrynshöjare. Konstallationen NT Official har skapat kampanjen CU in the NT och det anspelar förstås på ett ord som får oss att reagera, fundera och titta till lite extra även om det bland aussies i grabbig jargong inte är helt ovanligt att kalla varandra för ”good cunt” som en sorts komplimang i positiv bemärkelse.

Bakom kampanjen hittar vi inte en officiell turistorganisation utan ett gäng  som helt enkelt menar att de älskar sin Top End och vill sprida kärleken till sitt favoritterritorium. Vi skulle nog dessutom vilja säga att det verkar vara ett smart sätt att blanda entreprenörsskap och platsmarknadsföring att använda sig av en vågad slogan som sticker ut lite i bruset. Det fungerade i alla fall på oss.

På webben kan man beställa tishor och linnen med logga, slogan och coola motiv som förknippas med det bästa från NT. På Facebook och Instagram bjuder man på bilder som ska öka suget att åka till Northern Territory. Vi snackar vattenfall, vi snackar stränder och vi snackar terräng med säregen karaktär. Det är snyggt paketerat men med ett litet minus för att instagramkontot inte är öppet.

Nyfiken? Kolla in mer här:
www.ntofficial.com
www.facebook.com/cuinthent
www.instagram.com/cuinnt

Tipstack till Fredric Lundgren.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in