De köpte ett berg – nu bygger de en innovationsby

Det hela började 2008 med ett event för 19 entreprenörer. 2013 köpte de Powder Mountains, en skidort utanför Salt Lake City i Utah, för 40 miljoner dollar. Nu skapar de en plats att inspireras och knyta kontakter på.

Elliot Bisnow

De heter Elliot Bisnow, Brett Leve, Jeff Rosenthal, Jeremy Schwartz och Ryan Begelman. De är grundare av Summit Group. De är alla i tjugoårsåldern och började för några år sedan skapa event på platser som Playa del Carmen i Mexico och ett kryssningsfartyg i Karibien med gäster som Bill Clinton och Richard Branson.

De drivs av den starka tron på att koppla samman skarpa hjärnor på inspirerande platser för att skapa nya spännande affärer. De är starkt kritiska till konventionella konferensrum och menar att vi behöver intryck från coola platser för att skapa häftiga saker som sticker ut.

Inspelningsstudio och innovationslaboratorium

Detta var anledningen till att de under 2013 köpte skidorten Powder Mountains utanför Salt Lake City bestående av 4000 hektar mark. Där bygger de nu 500 hem, inspelningsstudio, konferenslokaler, startup-inkubator och ett innovationslaboratorium. De vill skapa en unik kultur med allt från sociala entreprenörer och astronauter till skådespelare och musiker. De tror på att starka och vänskapliga relationer är en förutsättning för att skapa framgångsrika affärer. Powder Mountains syftar till att främja den typen av relationer.

Köpet av skidorten har möjliggjorts genom en finansieringsrunda bland Summit Groups medlemmar, såsom exempelvis PayPals grundare Peter Thiel och Sunny Bates som tidigare var en del av Elle Magazine.

Kommentarer

Nicolas Waern

23 september 2013 11:43

Underbart! Mycket inspiration och motivation.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in