Onlinespelet ”Destination Unknown” inspirerar i väntan på flygresan

DestinationUnknown-e1403520442933

Oavsett om man är en flitig fritidsresenär eller pendlar mellan diverse destinationer med jobbet, så skapar väntetiden på flygplatsen ofta en viss uttråkning. Man vet aldrig hur långa köerna till säkerhetskontrollen är eller om det strular med bagaget, så ofta blir det någon timmes extra tidsfördriv på ett café där kaffet är på på tok för dyrt och stolarna obekväma.

Amsterdams flygplats, Schiphol Airport, är en av de största knutpunkterna för flyg från Europa till framförallt Amerika och Asien. Detta innebär att många resenärer har långa väntetider mellan flighterna och flygplatsens ledning satsar stort på att få dessa att trivas så bra som möjligt under sin vistelse.

Årets satsning resulterade i onlinespelet ”Destination Unknown”, där resenärerna tävlar genom att gissa vilken stad som är representerad i  ett pussel av slumpmässigt ihopklippta instagrambilder. Teamet bakom idén har skapat en karta med alla destinationer som är tillgängliga resmål ifrån Schiphol Airport och samlat bilder ifrån instagram genom specifika destinationsrelaterade hashtags. Varje spelare har 4 minuter på sig att gissa rätt på så många destinationer som möjligt.

Tanken är att underhålla men samtidigt inspirera resenärerna till att boka sin nästa resa. Dessutom är det ett smart sätt att ytterligare positionerna flygplatsen som knutpunkt, och framhäva de många destinationer som finns tillgängliga ifrån just Schiphol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in