World's most remote nightclub

Detour tar med sig discot till avlägsna platser

Detour Discotheque tar med sig festen till avlägsna platser

Detour Discotheque är världens mest avlägsna nattklubb. Om vi lånar den engelska förklaringen blir det nästan enklast att hänga med: the world’s most remote pop-up nightclub. Alltså – en nattklubb som arrangeras på olika, avlägsna platser – med en känsla som ska efterlikna 70-talets episka tillställningar med discokulor och Studio 54-glitter.

Detour Discotheque

Idén till världens mest remotea disco (jamen du får ursäkta svengelskan här) föddes när Detour Discotheques grundare Jonny Ensall fastnade på en avlägsen isländsk plats för några år sedan. Det var för dåligt väder för att kunna ta sig vidare från lilla byn Thingeyri på västra Island och han blev istället inbjuden till hembygdsgården på en traditionell islänsdsk fest.

Detour: foto Tony Oliver, Haukur SigurdssonFoto: Haukur Sigurdsson & Tony Oliver 

Detour beskriver sig själva som en vrålande fest som tar med sig kärlek, fred och discokulor till avlägsna och vackar platser och arbetar med communitykänsla som bränsle. Efter den där festen på hembygdsgården arbetade några eldsjälar vidare med idén. Koncept utvecklades och blev klart under pandeminedstängningen och det första Detour Discotheque hölls 2021 på just hembygdsgården i den lilla Isländska fiskebyn Thingeeyri. Detour samarbetar människor på platsen, med lokala aktörer och med lokala musiker för att verkligen förankra sitt event i det lokala.

Detour DiscothequeFoto: Haukur Sigurdsson & Tony Oliver 

Varje år ska Detour Discotheque hållas på en ny plats. 2023 gästar festen hembygdsgården på An Cridhe, en ö med tvåhundra invånare i Skotska Hebriderna. Biljettförsäljingen är öppen och i hållbarhetsrekommendationerna finns tips om att resa med färja, cykel och att hyra eldriven bil samt att handla lokalt, återbruka och att följa skotsk outdoor access code.

Vi tycker att det här är ett härligt exempel på att det går skapa något alldeles extra på avlägsna platser och nyttja community, gemenskapskänsla och det unika med en mindre plats långt från storstadspuls.

Här kan du läsa mer:

Detour Discoteque på webben
Scottish Outdoor Access Code
Detour Discotheque på instagram
Isländska fiskeybyn Thingeyri
TimeOut-reportage om Detour-festen 2021
An Cridhe – venue för 2023
Och här finns eventets spellista!

 

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in