Empatiekonomi

I kristider ökar empati och hjälpsamhet

Empatiekonomi

Under pandemin myntade vi begreppet empatiekonomi. Och det känns mer aktuellt än någonsin. Det innebär att eftersträva att arbeta i gränssnittet där kunden, människor och planet samt det egna bolaget gynnas. 

I kristider ökar empati och hjälpsamhet. Vi vill gärna hjälpa varandra. Pandemin lockade fram fina medmänskliga egenskaper hos oss alla. Människor hoppade tillfälligt in i sjukvården, initiativ skapades för att lysa upp den isolerade tillvaron på äldreboenden, mellan husväggarna i Italien ekade sången för att för en stund glömma den karantän som befolkningen var satt i.

Och något mer hände – besöksnäringsföretagaren vågade be sina kunder om hjälp. Vi har sett smarta paketeringar på presentkort och annat. Insatser som gynnar företagaren och samtidigt ger kunden både ett faktiskt värde och en känsla av att hjälpa. De företagare som förstått besökarens vilja av att tillhöra något har klarat sig bäst. Att tillhöra en grupp är ett grundläggande mänskligt behov. Att skapa community kring en hel destination eller ett enskilt besöksmål är en vinnande strategi. De företagare som imponerat mest är de som inte enbart pratar om sitt behov av ekonomisk hjälp, utan också kopplar insatser till behovet av att stötta sjukvård eller säkerställa att så många som möjligt har hälsan i behåll. 

Vad innebär det för dig?

Pandemi eller ej. I gränssnittet där din ekonomi möter både kundens och samhällets behov kan magi uppstå. Det går kanske inte att tänka på den heliga treenigheten i varje steg du tar, men säkerställ att du har något i din verksamhet som tar in samtliga aspekter. Fundera på hur du kan bygga community och börja med den redan frälsta kretsen.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in