Everest VR

Everest VR

Det finns platser de flesta av oss aldrig varit på och som vi aldrig heller kommer att resa till, men som de flesta av oss ändå har en relation till. Mount Everest tillexempel. Världens högsta bergstopp – ett mytomspunnet äventyr långt borta. Vi har sett bilder och filmer. Vi har hört och läst om äventyrare som tagit sig an att bestiga Everest. Som lyckats. Eller misslyckats. Med eller utan syrgas. Med syfte att ta sig till toppen och ned igen – eller till toppen och ned igen med skräp som andra lämnat.

De flesta av oss kommer aldrig att åka till ett basecamp vid foten av världens högsta berg för att invänta såpass bra väder att det är läge att påbörja en klättring till toppen. Men med hjälp av virtual reality kan man ändå komma såpass nära upplevelsen att benen darrar som gelé på den som är höjdrädd.

Elektronikföretaget Nvidia ville visa hur verklighetstroget virtual reality faktiskt kan vara och med över 300 000 bilder av Everest plus en VR-miljö byggd av Sólfar Studios och RVX skapades en demo med möjlighet att bland annat korsa den ökända repbron vid bergets fot. Journalisten Andy Boxall har provat och var överraskad över hur påverkad han blev och hur verklig upplevelsen kändes.

Du hittar Boxalls berättelse på Digital Trends och vi vill passa på att tacka Stendahls och Veckans Digitala för tipset!

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in