Fem goa grejer Move to Gothenburg gör

Inspireras av ett västsvenskt samarbete för att attrahera utländska talanger.

Attrahera talang? Inspireras av goa grejer från Move to Gothenburg

Människorna gör platsen, det är sedan gammalt, men ibland räcker det inte med människorna som redan finns på plats – man måste helt enkelt få lite påfyllning utifrån. Att attrahera akademiska talanger är inte alltid den enklaste av utmaningar men som med allt annat är genomtänkt paketering en bra grej att börja med.

Vi har spanat på samarbetet Move to Gothenburg där Göteborg, Borås, Skövde och Trollhättan har paketerat Västsverige i sin jakt på utländsk talang. Vår branschkollega Future Place Leadership har arbetat med den bakomliggande strategin och här är fem goa grejer att ta efter eller inspireras av:

1.  Hejdå jantelagen

Har du något bra att erbjuda? Jamen, ta och paketera det snyggt och var inte blyg. Såhär tillexempel:

Och sedan lyfter du fram ett bra exempel. Såhär tillexempel.

 

2. Skit i jobbet. Ta ledigt.

Eller alltså, inte hela tiden, men bra, spännande och utmanande jobb finns ju inte unikt, det finns lite överallt. Lyft fram den lediga tiden och vilka möjligheter som finns med den. Move to Gothenburg använder ett bildspråk som lyfter en plats för fri tid oftare än en arbetsplats och möjligheten till en attraktiv livsstil genomsyrar kommunikationen.

Find your beat Move to Gothenburg

Ser du någon som jobbar? Nej, just det* – men du får en snabb överblick av vad man kan göra i Göteborgsregionen när man inte jobbar. Det andas attraktiv livsstil hela vägen och det fortsätter. Mjuka värden som familj, schyssta människor och nära till utomhus lyfts fram precis lika mycket som möjligheterna till jobb.

*eller förresten, det kanske sitter någon i teams-möte i varenda hus på bilden, det är ju nya tider nu och på sajten finns även regionens förhållningsregler till jobb och Covid-19 att läsa.

3. Gör det enkelt. Både för talanger och arbetsgivare.

Move to Gothenburg har samlat information i olika kategorier och skapar en trygghet genom att svara på alla frågor man inte ens vet att man kommer att behöva ställa. Vad behöver man veta och ha i åtanke när jag vill flytta till Västsverige? Vad ska man tänka på för att komma igång och komma på plats så fort som möjligt? Hur funkar det när man väl är på plats – hur hittar man ett socialt sammanhang, hur kör man bil, hur funkar vården? Hur funkar allemansrätten, kulturen och var lär man sig svenska? Man har även samlat ihop bra tips till arbetsgivare.

The Guide Move to Gothenburg

4. Språk.

Språk alltså. En så himla bra grej. Men när man sitter och funderar på ett stort beslut som att flytta sig själv och hela familjen utomlands spelar det kanske inte så stor roll att man kan bra engelska eller kanske redan har lite svenska i bagaget och att man är kick ass bra på sin jobbgrej – att få läsa om allt på sitt eget språk gör det enklare. Den här sajten finns på fler språk än svenska och engelska. Guld.

5. Listor.

Livet blir lättare med listor och det krävs rätt mycket research för att ta reda på vad som ska upp på listan för den som flyttar utomlands. Göteborg hjälper till – du klickar i var du kommer ifrån, hur länge du ska stanna, om du redan har ett jobb och om du har familjen med dig och sedan har du en go’ checklista på vad du behöver göra.

Checklista Move to Gothenburg

Vill du veta mer? Här hittar du Move to Gothenburg:

 

 

Den översta bilden i det här inlägget är fotad av Anders Wester för Mediabank Göteborg & Co

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in