Fiktionsturism – internationell konferens om fiktionsturism

Ystad förstärker kontinuerligt sin position som filmdestination. Den 15-16 oktober 2013 anordnas Mixed Realiy Scandinavia som är den ledande konferensen inom fiktionsturism och destinationsutveckling. Konferensen firar 5 år och satsar mer internationellt än någonsin.

Harvey Edgington, från The National Trust i Storbritannien, berättar om hur man gör det möjligt för filmteam att på bästa sätt filma i och runt kulturhus med stort historiskt värde, något som är vanligt förekommande inte minst i svenska film- och TV-produktioner.

Orvar Säfström är moderator även för årets konferens. Han är välkänd speljournalist, debattör, filmkritiker och dessutom är han en välrenommerad föreläsare.

Angry Birds Land

Angry Birds Land

På programmet finns också Miikka Seppälä från Angry Birds Land. Angry Birds Land är en del av nöjesparken Särkänniemi och öppnade under 2012. Angry Birds är ett mobilspel som slagit stort och blivit allt från mjukisdjur till godis. Nu har det alltså tagit steget ut i en mixad verklighet och blir en upplevelsepark.

Medial uppmärksamhet värd 96 miljoner

Fiktionsturism är bevisat effektivt för att stärka en plats varumärke och generera såväl medial uppmärksamhet som turistekonomisk omsättning. Ystad kommun har nyligen gjort en kartläggning som visar att pressuppmärksamheten kopplad till Ystad som en filmplats motsvarar ett värde av 96 miljoner kronor.

Filmturism Ystad

På konferensen finns också talare från Visit Sweden, Lunds universitet, The National Trust och Statens Fastighetsverk. Konferensen arrangeras av Ystads kommun, Öresund Film Commission, Film i Skåne och Tourism in Skåne, med stöd från Region Skåne och Kulturkraft Syd

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in