Förpacka en plats
Gästbloggare: Kristina de Verdier
Panettone är en klassisk italiensk julkaka. Den är en ikon och varje år dyker det upp nya, spännande varianter – stora designbyråer såväl som små producenter gör sina egna versioner; av papper, tyg, plast, små som stora, eleganta, grafiska, konstnärliga, traditionella. Ja hela Italien kryllar av kakorna vid jul och även vid påsk. Kakan är hyfsat god, men mest av allt – den är en italiensk ikon! Den är maffig, har en utmärkande form, den är traditionell men med ständig förnyelse. Jag tänker polkagrisar och Gränna, spettekaka och Skåne, semlor i februari, sill i juni, kroppkakor, rabarberpaj. Eller varför inte, något helt nytt! Mat är engagerande och människor handlar mat med sina sinnen; till sig själv, sin familj eller som present. Förpackningen är det första man möter, och en väldigt effektiv historieberättare – historien om produkten, avsändaren och inte minst – platsen!
Kristina de Verdier
Förpackningsdesigner på Tetra Pak samt driver förpackningsbloggen Ambalaj