Fyra kommuner går samman kring nytt outdoor-projekt

En bild i vårt senaste nyhetsbrev var tyvärr fellänkad och eventuellt ville du till sidan med mer information om konferensen 250 möjligheter – det hittar du här!

Sofia Paldanius, fd elitkanotist, projektleder ny outdoorsatsning. Foto: Christoffer @wisslaren Collin

På västra sidan om Vättern finns Hökensåsbygden med en stor potential inom naturturism. De fyra kommunerna Habo, Hjo, Mullsjö och Tidaholm, tillsammans med närings- och föreningslivet, har gått samman i ett projekt som ska öka turismintäkterna. Sofia Paldanius, före detta elitkanotist från Jönköping, har anställts som projektledare. Hon har deltagit på 5 OS och erövrat 54 internationella medaljer. Sofia har efter sina år som kanotist en unik relation med naturen kring Vättern.

Leaderprojektet Outdoor Hökensås startade den 15 mars. Första steget blir att inventera utbudet av naturturismaktiviteter – vilka aktörer finns och när på året har de öppet? Dessutom ska nuvarande och potentiella målgrupper för området identifieras. Samverkan mellan aktörer så som näringsliv, landsbygdsgrupper, utbildningsinstanser, markägare, kommuner och övriga intressenter är en del i arbetet. Ett nätverk kommer att bildas där de som är med kommer att erbjudas kompetensutveckling inom olika områden.

Placebrander är delaktiga i projektet genom sin kund Habo kommun.

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in