Gävle på Island och i Minecraft

Gävlebocken

Gävle är känt för en hel del saker, men i dessa tider kanske främst för sin julbock. Julbocken som år efter år engagerar många på grund av att den ofta angrips av pyromaner. Företeelsen har spridit sig utanför både Gävles, Sverige och den verkliga världens gränser. För Gävlebocken finns exempelvis på Island där IKEA ser till att den kommer på plats varje år.

Þórarinn Ævarsson, VD för IKEA på Island berättar nu för reportrar att den sex meter höga bocken är omgiven av ett elektroniskt staket. Detta för att skydda den mot potentiella pyromaner.

Inte nog med det, Gävlebocken finns även sedan lång tid tillbaka i dataspelet Minecraft. Inte ens där är den fri från eldens lågor. Se nedan.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in