Göteborg Film Festival blir digital

Filmfestival i din egen TV-soffa, i total isolering på en svårtillgänglig plats eller på ett lyxigt hotellrum?

Göteborg Film Festival skapar en upplevelse anpassad för 2021

Hjärtat i Göteborg Film Festival brukar vara den fullsatta biosalongen Draken. Det är förstås inte möjligt i dessa tider och istället för att göra som man brukar har Göteborg Film Festival fått vara kreativa och påhittiga med att arbeta fram en ny lösning istället för att ställa in.

2021 års festival blir digital och besökarna får tillgång till samtliga filmer, premiärvisningar och filmsamtal på en digital festivalplattform. Vi har spanat på hur man har arbetar med en kombination av digital plattform, samarbete med besöksnäring och exklusiva filmvisningar skapar årets festivalupplevelse.

Program Göteborg Film Festival 2021

Bara du, havet och 60 filmpremiärer

Inför den digitala versionen av Göteborg Film Festival har man kunnat ansöka om att uppleva festivalen från fyren Pater Noster. En person kommer att få chansen att bo totalt isolerad på en ö i sju dagar med film som enda sällskap. Via festivalens hemsida har de som är sugna på att anta utmaningen med en veckas social isolering kunnat ansöka om platsen på ön. Annor

Filmvisningar för en person & stödköp av stolar

Filmentusiaster har kunnat tävla om att vinna biljetter till en endaste plats i biosalongen Draken och Scandinavium. En av 707 stolar i en biograf eller en egen plats i en stor arena. Dessutom har man erbjudit festivaldeltagare att förutom medlemskap och festivalpass stödköpa biografstolar för att medverka till att festivalen ska ha ekonomiska medel att leva vidare.

Göteborg Film Festival

Digitalt festivalpass & en webbshop med merch

Till årets festival säljs digitala festivalpass. Den som köper ett pass får tillgång till en plattform med en 11 dagar lång filmfestival. Varje dag släpps nya premiärer och filmerna ligger upp mellan 6-24 timmar. Festivalen kan upplevas från vilken plats som helst – allt du behöver är en app och ett pass. Vill man ha traditionellt merch finns det både affischer, tryckta festivalprogram och tischor att köpa i festivalens webbshop.

Ta in på ett av Västsveriges filmhotell

I samarbete med flera västsvenska hotell erbjuder Göteborg Film Festival lyxiga hotellpaket. Snittar, bubbel, sköna hotellsängar, god middag, snacks till rummet – och så filmpremiärer förstås. Ett finurligt vis att involvera andra aktörer inom besöksnäring för att skapa en digital festival som ändå ger dig möjlighet att åka hemifrån, koppla av och uppleva filmmagi på ett slott, en resort eller varför inte från en kvarn om det var så att du inte vann den där vistelsen på fyren? Det finns flera olika filmpaket på olika destinationer att boka.

Göteborg Film Festival Podcast

Filmfestivalen har även skapat en podcast som kommer att släppa ett avsnitt varje festivaldags-morgon. Att lyssna på den ger möjlighet både att fördjupa sig och komma i rätt stämning inför dagens filmpremiärer.

 

Vi tror att vi kommer se många exempel i den här andan under året. De som jobbar med upplevelser och event har vant sig vid tanken att frasen ”ställa om” innebär att arbeta fram helt nya sätt att leverera sitt koncept på. Mycket av det som dyker upp under året kan säkert bli återkommande inslag i det nya normala under flera år framöver.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in