Hela Sverige läggs ut på Airbnb

För att manifestera allemansrätten, lägger Visit Sweden nu ut hela Sverige på Airbnb. Kampanjen som sker i samarbete med Airbnb är en del av en större satsning på hållbar natur- och ekoturism.

It’s a place where you can eat berries from the ground, sleep under the stars, swim in the lakes and roam freely. To make this home available for everyone, Sweden has listed the entire country on Airbnb.

Naturlig uppvärmning och obegränsat med sängplatser

Du kan exempelvis välja Båtstadsknallen i Värmland, som har ”open roof bedrom”, obegränsat med sängplatser, badrum överallt, sängtypen Natural, naturlig uppvärmning och Real Air Conditioning. Det är tillgängligt 365 dagar om året och du checkar ut 1-2 dagar efter incheckning. Och här är husreglerna:

Our only ask is that you’re being mindful of the nature and neighbors – just like in any other home. The things you leave behind are your footsteps, and the things you take with you are memories.

Många tar allemansrätten för givet

I en tid av delningsekonomi och urbanisering är Visit Swedens timing och finess oerhört träffsäker. De har hittat ett smart sätt att berätta om det som är unikt för Sverige som besöksmål. I Sverige har vi inget Eiffeltorn eller några pyramider, men vi har en allemansrätt som vi är många som tar för givet.

– I vår satsning tillsammans med Airbnb är det hela landet Sverige som står som värd i stället för en privatperson. Samarbetet med Airbnb är ett enormt skyltfönster för resmålet Sverige och vi når nya målgrupper som ännu inte tagit del av vår fantastiska natur. När fler resenärer blir nyfikna på Sverige leder det till fler resor hit, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.

Fyra Sverigeprofiler stärker satsningen

Att lägga ut Sverige på Airbnb är en del av Visit Swedens aktuella initiativ ”Freedom to Roam”, som ska lyfta fram tillgängligheten och mångfalden i den svenska naturen för utländska resenärer. Ett samarbete med fyra starka Sverigeprofiler förstärker initiativet. Vi på Placebrander är såklart glada över att se en av de instagramprofiler vi samarbetar med, Christoffer @wisslaren Collin. Han är i gott sällskap tillsammans med Renata Chlumska, Alexander Stutterheim och Natalia Brzezinski.

”Freedom to Roam” är ett av de första exemplen på internationell marknadsföring i Visit Swedens fyraåriga program för hållbar natur- och ekoturism på landsbygden. Satsningen har utvecklats i samarbete med reklambyrån Forsman & Bodenfors.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in