Landsbyggare i Höga Kusten

Goda exempel ska inspirera fler att förverkliga sin entreprenörsdröm

Höga Kusten vill ha fler landsbyggare

Landsbyggare är en satsning som ska få fler att göra verklighet av sin entreprenörsdröm i Höga kusten. Projektet är en del av Leader Höga Kusten. Det både utvecklar och marknadsför Höga Kusten som plats att leva på och besöka.

Nio entreprenörer i regionen porträtteras genom foton, filmer och berättelser. Förutom de digitala aktiviteterna består projektet av inspirationseventet Landsbyggaredagen, som ska ge bra förutsättningar för långsiktiga samarbeten mellan företag och föreningar. Dessutom av handfast vägledning för de som blir inspirerade och hör av sig för att få hjälp.

Bland inspiratörerna finns Tobias Andersson på Ulvö hotell som erbjuder boende och mat gjord på lokala råvaror. Jonna Jinton som är influencer och konstnär och med sina magiska bilder når ut till hela världen från sitt hus i Grundtjärn. Och Jon Hillgren på Hernö Gin som byggt sitt varumärke kring att finnas i Höga Kusten.

– ”Landsbyggarna” är en ordlek som anspelar på att det är drivna entreprenörer på landsbygden som bygger landet Sverige. Genom att lyfta fram dem vill vi inspirera fler att starta företag. Vi vill också öka attraktionskraften kring Höga Kusten, säger Eva Jilkén som är projektledare på Leader Höga Kusten.

landsbyggare

Nollmätning genomförd

Redan kort efter lansering har förväntningarna överträffats. De har kommit i kontakt med flera som vill förverkliga sina idéer och projektet har uppmärksammats nationellt. Förhoppningsvis är det bara början, och för att mäta effekterna har en nollmätning gjorts.

”Vi är de nyfikna, envisa och energiska. Vi är entreprenörerna, eldsjälarna och entusiasterna som vågar förverkliga våra drömmar. Vi kallar oss landsbyggare och tillsammans formar vi lever och arbetar på. Sträcker oss mot det okända, med en stadig fot i det som är vårt hem. Tillsammans gör vi förändring. Bli en landsbyggare!”

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in