Holland lockar med trendig livsstil i ”cool” videokampanj

holland_the_original_cool
Nederländska turistrådet har tillsammans med sina samarbetspartners skapat den digitala turismkampanjen ”Holland – The Original Cool”. Konceptet går ut på att framhäva landet som ursprunglig trendsättare när det kommer till kultur och livsstil. Det vi idag uppfattar som hippt i resten av världen har tillhört en del av Hollands vardag i århundranden.

Att ta cykeln istället för bilen var en självklarhet långt innan världen hade hört talas om växthuseffekten. Slättlandets vindkraftiga klimat lärde man sig tidigt att dra nytta av, och än idag bidrar de vackra väderkvarnarna till det karakteristiskt gemytliga landskapet. Dessutom är landet ett mecka när det kommer till ekologisk och närproducerad mat, vilket fallit sig naturligt då Hollands livsmedelsindustri varit bärande för ekonomin genom decennier.

I en videoserie bestående av 3 episoder blir man guidad av Pim de Koel – infödd trendguru, på äventyr runtom i landet när han på sitt eget sätt testar holländska aktiviteter och vanor. Förutom den officiella sajten backas kampanjen upp av en tumblr-sida som ständigt uppdateras med fyndiga inlägg, bilder och videoklipp för att hålla intresset uppe mellan filmreleaserna.

Kampanjen har blivit en stor snackis på sociala medier runtom i världen och nu väntar alla ivrigt på tredje och sista delen i ”Holland – The Original Cool” som släpps under sommaren. Vi håller utkik!

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in