Hultsfredsfestivalen till Stockholm

Hultsfred i Stockholm? Ja, Hultsfredsfestivalen flyttar till Stockholm, eller rättare sagt till Sigtuna. Festivalen förläggs till STOXA som är ett evenemangsområde beläget 10 minuter från Arlanda. Så här skriver arrangörerna på hultsfredsfestivalen.se:

”Tider förändras, behov uppstår och möjligheter uppenbarar sig. Dessa tre anledningar tillsammans har lett oss till att ta ett viktigt beslut. I år flyttar vi Hultsfredsfestivalen från Småland till Stockholm, från Hultsfred till Stoxa i Sigtuna kommun. För att tillfredsställa artister, festivalbesökarna och våra egna visioner är det med blandade känslor vi lämnar en legendarisk plats, men brinner samtidigt av entusiasm över vad vi har framför oss.”

Förlorade 17 miljoner kronor på två år

På två år förlorade tyska arrangören FKP Scorpio över 17 miljoner kronor på Hultsfredsfestivalen. De menar att de i Stockholm får tillgång till 3 miljoner personer istället för 200.000. De förklarar att artisterna ser positivt på flytten eftersom många flyger till Arlanda. Man planerar att behålla namnet och att försöka behålla själen.

Hultsfred Stockholm vill försöka behålla själen

Det blir onekligen lite speciellt när ett evenemang som varumärkesmässigt kopplas så tydligt till en plats väljer att flytta. Ungdomarna som sommar efter sommar vallfärdat till Hultsfred i de småländska skogarna är många. Personligen tror jag att det blir extremt svårt att behålla själen i Hultsfredsfestivalen när den nu ligger utanför Stockholm. Det blir förmodligen en ny själ som skapas. Ekonomin talar sitt tydliga språk att det var läge att göra en förändring. Det ska bli oerhört intressant att följa vad just denna förändring innebär, för FKP Scorpio men kanske framförallt för festival-Sverige.

Flytten är också ytterligare ett bevis på de utmaningar som mindre orter står inför. I en tid av urbanisering och högre koncentration av evenemang och aktiviteter till storstäderna får de mindre orterna det allt tuffare.

.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in