Hur är ditt Stockholm?

sthlm

Alla upplever vi städer på olika vis. Den plats som hos vissa framkallar känslor av puls och adrenalin, inger kanske ett lugn och känsla av fridfullhet för andra. En del upplever helst historiska områden medan lika många föredrar modernare stadsdelar.
Just därför är det nog så klurigt att lyckas skapa en turismkampanj som lockar människor med dessa olika preferenser till en och samma stad.
Visit Stockholm har gjort ett innovativt försök i sin nya kampanj ”This is my Stockholm”, som släpptes i veckan lagom till sommarsemesterns turistpeak.

Idén är att privatpersoner skapar ett videoklipp där de berättar om vad Stockholm betyder för dem. De uppmanas att sedan posta videon på någon av Visit Stockholms sociala mediekanaler med hashtaggen #MyStockholm. Varje dag fram till 11:e Juli kommer sedan ett vinnande bidrag publiceras på både Visit Stockholms hemsida och sociala mediekonton.

Kampanjen bidrar till att framhäva huvudstadens mångfald inom både kultur, miljö och hobbyverksamhet medan man samtidigt engagerar stadens egna invånare som kan hjälpa till att sprida budskapet genom sina nätverk.

Smart och innovativ kampanj som ligger i tiden och utnyttjar videomarknadsföringens digitala framfart. Vi uppmanar alla som har Stockholm varmt om hjärtat att ladda videokameran och sätta igång!

 

Kommentarer

Emilia Geijer

3 juli 2014 01:49

Hej Helena,

Tack för ditt fina blogginlägg om vår kampanj, #mystockholm! Kul att du gillar vårt nya sätt att försöka nå ut till turister och även ge inspiration till dem som bor i Stockholm. Det är ingen tävling utan vi vill gärna uppmana alla att visa sina smultronställen från Stockholm utan att det ska bli någon prestation. Därmed blir alla bidrag vinnare. Du kanske har en härlig historia att dela med dig?

Vänliga hälsningar
Emilia

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in