Ice Music – världsunikt besöksmål i Luleå

Ice Music Luleå

Vi har ställt några frågor till Anna Degerman, utvecklingschef på Luleå kommun om det unika besöksmålet Ice Music och vad det innebär för platsmarknadsföringen av Luleå.

Anna Degerman

Vad är din roll på Luleå kommun?

Jag arbetar sedan 4 år tillbaka som utvecklingschef på Utvecklingskontoret. Vi arbetar för att stödja, driva och verka för tillväxt i näringslivet. Vi ansvarar för landsbygdsutveckling (där skärgården ingår) samt att vi är internationella samordnare. Sist med inte minst så ansvarar vi för marknadsföringen av platsen Luleå.

Berätta om Ice Music

Ice Music är ett världsunikt koncept – en iskonserthall med en isorkester som spelar på instrument gjorda av is. Iskonserthallen är belägen på Gültzauuden i Luleå och den är byggd av två sfäriska igloos som sitter ihop i mitten. Det gör att det alltid är -5 grader, vilket är idealistiskt både för isinstrumenten och publiken.

Vilka driver Ice Music?

Grundaren av Ice Music är den amerikanska iskonstnären Tim Linhart. Han kommer från New Mexico i USA, men bor numera i Luleå tillsammans med sin Birgitta och son. Birgitta och Tim träffades för flera år sedan på Ice hotell då Birgitta byggde hotellet och Tim var där som iskonstnär.

Ice Music drivs som ett treårigt projekt som finansieras av Luleå kommun och Norrbottens läns landsting

Finns det något liknande i världen?

Ice Music är ett världsunikt koncept. Vi har hört att det finns en musikfestival i Kanada som också spelar på instrument av is. Fast hela konceptet med iskonserthall, isorkester och isinstrument – det finns bara i Luleå.

Tim och Birgitta har gjort detta i Colorado och på en glaciär i Italien tidigare. Nu bor dom i Luleå och ville förverkliga sin dröm även här.

Vad betyder Ice Music för marknadsföringen av Luleå som plats?

Ice Music öppnade i slutet av december och intresset har varit enormt stort från medier världen över. Det är ett nytänkande och exotiskt musikprojekt som hjälper till att sätta Luleå på världskartan som vinterstad. Att Ice Music dessutom erbjuder människor att gifta sig i denna fantastiska miljö kommer att locka kärlekspar från hela världen.

Här omnämns Ice Music i Monocles internationella podcast

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in