Empati i det offentliga rummet

Ikoner – En utställning om att få finnas

“Hur skulle svenska folket reagera om någon i Kungahuset fick ett barn med Downs syndrom? Finns det någon tronarvinge i världen som har eller har haft diagnosen?”. Så lyder texten till en av bilderna på utställningen “Ikoner” som nu tar plats i Köping.

Med 21 modeller från hela Sverige presenteras porträtt av kända ikoner och arketyper där de flesta kan finna någon, eller något, att relatera till. Fotoutställningen “Ikoner” föddes ur ett unikt samarbete mellan Fotografiska Museet och Glada Hudik-teatern. Den förmedlar budskapet att oavsett vem du är, så har du rätten att finnas och ta plats i samhället. Här lyfts också flera svårigheter och utmaningar som finns i vårt samhälle.

Det som för modellerna samman är stora drömmar och ambitioner  – och Downs syndrom. Att lyfta människor som är en naturlig del av vårt samhälle, men som sällan eller aldrig syns i det offentliga rummet, är oerhört viktigt. “Ikoner” kommer att visas i Köping till slutet av juli.

Hur lyfter ni in empati i det offentliga rummet på er plats?

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in