Jönköping rekryterar gamers – uppdraget är att spelifiera Jönköping

Placebrander har den stora äran att jobba med Jönköping och Dreamhack genom nylanserade rekryteringskampanjen ”Best Gamer Job”. Jönköping går ut globalt och rekryterar två gamers som får i uppdrag att spelifiera Jönköping och dess bolag. Syftet är att bli en tydligare del av spelbranschen som av handelsministern pekas ut som en framtidsbransch.

Best Gamer Job

Dreamhack är en av världens främsta mötesplatser inom spelbranschen som växer så det knakar – bara i Sverige har omsättningen tredubblats på två år. Dreamhack drar årligen 50.000 besökare till sina event samt 10 miljoner tittare till sina webbsändningar. Sedan 2001 har de största Dreamhack-eventen arrangerats i Jönköping som nu vill bli en tydligare del av spelindustrin.

Spelbranschen inspirerar unga bli programmerare

En jury bestående av representanter från spelbranschen och Jönköping kommer under våren att utse två gamers som anställs under maj och juni 2014. De får 5000€, biljett till Dreamhack Summer, boende och kontorsplats i Jönköping. Under sin anställning kommer de att bidra med sitt kunnande inom spelbranschen och agera spelexperter under 10 workshops med Jönköpingsföretag. Genom att spelifiera sina tjänster eller produkter kan företagen skapa ökad affärsnytta. Därtill är spelbranschen med förebilder som Minecrafts grundare oslagbar på att inspirera unga människor till att ge sig in i ett av våra främsta bristyrken, programmerare. Här har det traditionella näringslivet mycket att inspireras av.

Bakom kampanjen står Destination Jönköping i samarbete med Dreamhack och Science Park Jönköping. Ytterligare partners kommer att bli en del av kampanjen under 2014.

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in