Det finns en särskild energi i Mölndal

Mölndal Energi har tagit fram ett spännande bildspråk med platsanknytning

Mölndal Energi sticker ut och knyter an till plats med nytt bildspråk

Vi har pratat med Mattias Sjöstrand, kommunikationschef på Mölndal Energi. Mattias berättar att energin i Mölndal varit idébärare i arbetet med att ta fram det nya bildspråket för Mölndal Energi. Tillsammans med lokala byråer har man skapat bilder som lyckas med att både sticka ut och skapa goda samtal.

 

Det finns en speciell energi i Mölndal. Den finns överallt. I staden, i naturen, hos människorna, hos djuren. Alla vet, men ingen pratar om den. Den är peppet i Pepparred och det balla i Balltorp. Den är trampet i travet och kraften i Kvarnbyforsen. 

 

 

 

Mölndal Energi

-Det vi har gjort är alldeles nytt men jackar ändå in i den strategi vi arbetat med sedan sex år tillbaka. Vi ville förstärka verkligheten och arbeta med ett bildspråk som stack ut samtidigt som det hade en lokal förankring.

Mattias berättar att man försökt hitta på trolska historier om vad som sker i Mölndalsskogarna för att förstärka både platsen och bolagets position. Det som syns i bilderna knyter an till saker som är typiskt Mölndal och faktiskt finns på riktigt. Ortsnamnsskylten förståst men även saker som  den gammal gränsstenen från 1658 i Kållered och gamla spinneriet i Lindome. 

-När man inte är en av jättarna bland energibolag måste man hitta ett eget sätt att kommunicera för att hitta en egen position som särskiljer oss från större, energibolag i närheten. 

Bilderna har blivit en snackis på alla möjliga håll och lokalt har man fått positiv respons. Både äldre och yngre kunder har kommenterat och Mattias berättar att det skapat anledningar att prata med varandra.

Mölndal Energi ville förstärka den positiva minnesbilden man skickar med från ett energibolag och kommunikationen har skapats för Mölndalsborna i första hand. Man ville inte försvinna i bruset utan skapa en egen identitet som avvek från den klassiska stockbilden för energibolag. Idéarbetet har utgått från prat om platser i Mölndal och det finns fler tankar och idéer på hur konceptet kan utvecklas i framtiden.

Mölndal Energi har arbetat med  We are More och Mint (där du kan få se lite behind the scenes i produktionen av bilderna).

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in