Har du någon nanodestination där du bor?

Vi uppfann ett komplement till orden destination och mikrodestinaton

Nanodestination

Vi på Placebrander har uppfunnit ordet nanodestination. Vi tyckte nämligen att det behövdes ett komplement till orden destination och mikrodestination. Ett ord som kan beskriva en plats som är mindre än en mikrodestinaton. Det blev nanodestination. 

En nanodestination är en pytteliten plats. Den kan vara så liten som bara ett endaste träd, som exempelvis The Broccoli Tree, som innan det höggs ner drog uppmärksamhet och besökare från hela världen till Jönköping. En mikrodestination däremot, den är lite större. Det är en avgränsad del av en större destination. 

Ett exempel på mikrodestination är Äppledalen utanför Jönköping. Äppeldalen är en mikrodestination skapad av ett antal företagare och gårdsbutiker och fungerar som ett gemensamt paraply att marknadsföra sig under ett antal gånger per år. Trenden är tydlig, det är allt fler som arbetar med att identifiera och utveckla sina mikrodestinationer. Vilka nanodestinationer har du på din plats? 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in