Talangattraktion med fokus på Värmland

Ny i Värmland

Talangattraktion är en viktig och emellanåt utmanande beståndsdel i ett arbete med platsutveckling. Ny i Värmland har specialiserat sig på talangattraktion med fokus på erfaren kompetens och att fånga upp talanger redan innan de flyttar. Entreprenörerna bakom företaget har själva tagit steget från storstadsliv till en vardag i Värmland.

Inflyttarservice, kandidatförmedling och Expedition Värmland.

Ny i Värmland hjälper till i hela flytt och etableringsprocessen för den som rekryterar från utlandet. En inflyttarservice gör processen trygg och smidig för nyrekryterade utländska medarbetare. Återkommande rekryteringsevent skapar ett stabilt inflöde av talanger, men nNy i Värmland åtar sig inga hela rekryteringsuppdrag utan jobbar med att skapa kandidatförmedling. 

Fyra gånger om året arrangeras Expedition Värmland. Målgruppen är erfarna ingenjörer och talangar med kompetens inom IT. Arbetsgivare har möjlighet att träffa talanger man kanske inte skulle kommit i kontakt med annars och ungefär 40% av dem som deltar på eventet blir anställda och får en gräddfil in i det värmländska näringslivet.

Entreprenörer som bytte Stockholmsliv mot Värmland

Emma Kristina Ny i Värmland

Entreprenörerna bakom Ny i Värmland heter Kristina Lindroos och Emma Balderud och har gjort den där resan som de senaste åren varit på den trendiga tapeten: flytten från storstad och stressig livsstil med mycket pendling till en helt annan vardag på mindre ort.

Kristina beskriver sig som en före detta storbolagskarriärist som levde Stockholmsliv med karrär, innerstadsboende, högerplacering i rulltrappor och ett småspringande vart hon än skulle. Emma har levt konsultbransch med mycket tid på tåg fram och tillbaka från huvudstadens uppdrag med chefande och rekryterande. De såg att det fanns ett skriande behov av kompetens i Värmland och tog sitt driv och sina samlade erfarenheter och startade Ny i Värmland.

 

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in