Piteå lockar kreativa talanger med All Inclusive

Sju kreativa företag i Piteå har gått samman och paketerat ett erbjudande gentemot nyutexaminerade talanger. De kallar satsningen för All Inclusive-praktik.

Följande företag medverkar i satsningen: More Media, Oh My, In the Cold, Form1, Wiseweb, Tromb och Helikopter Brand Design.

Står för flygresa och boende

Företagen vänder sig till personer med kunskap inom exempelvis projektledning, webbdesign, formgivning, webbutveckling, systemutveckling eller journalistik. Projektets aktörer står för flygresa, boende och mentorskap samt kan erbjuda möjligheten att få jobba med lokala & globala varumärken. När talangerna skickar in sin ansökan får de ange vilken eller vilka företag de är intresserade av. En person anställd på Piteå Science Park samordnar ansökningarna.

Det här är ett inspirerande grepp i jakten på talanger. Genom att paketera ett talangerbjudande på det här sättet, visar Piteå att det finns karriärmöjligheter för kreativa talanger. De får dit personer som kan börja bygga en relation med platsen. Att projektet dessutom står för flygresa och boende, är såklart en extra morot.

Tipstack till Christer Hedberg på Stendahls.

Leave a Reply