Femte avsnittet av Placebranderpodden – så attraherar du investeringar till din plats

Helena Renström och Mats Jägstam

Femte avsnittet av Placebranderpodden är här. Den här gången fokuserar vi på konsten att attrahera investeringar och etableringar till en plats.

Helena Renström på Skellefteå kommun berättar hur de i tuff konkurrens lyckades bli huvudort för en av Europas största industrietableringar. De gick från att inte ens vara tillfrågade till att tillsammans med Västerås bli utvalda orter för etableringen av Northvolt.

Mats Jägstam från Högskolan i Skövde berättar hur staden utvecklats till en sprudlande gaming-hub som idag attraherar både spelföretag och spelutvecklare. Han beskriver hur nördarna försvann runt millennieskiftet och hur ledningen på högskolan gjorde för att få tillbaka dem.

Du får lära dig begrepp som co-opetition och friendraising och får framförallt höra två spännande sätt att jobba med att göra en plats attraktiv för entreprenörer och företag.

Lyssna på avsnitt 5

iTunes Podcaster
Acast
Spotify

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in