Platsmarknadsföring och film

Med tanke på att vi i veckan anordnar ett event på Filmstaden som vi kallar “Jönköping i rampljuset”, tyckte jag att ett inlägg på temat film kommer väl till pass. Sverige har en stark filmexport där Stieg Larssons trilogi nu senast fungerat som ett starkt lokomotiv.

Nyligen har något som kallas för Millenniumrapporten tagits fram av företaget Cloudberry i samarbete med Oxford Research, på initiativ av Filmregion Stockholm-Mälardalen, Stockholm Business Region, Regionförbundet Sörmland, Nyköpings kommun och Film i Sörmland.

Den visar på de ekonomiska effekterna och exponeringsvärdet som Millenniumtrilogin givit Stockholm och Mälardalen. Värdet uppskattas till 960 miljoner kronor. Effekterna för besöksnäringen i Stockholms stad 2009-2013 beräknas bli turistströmmar som konsumerar för åtminstone 430 miljoner kronor. Du kan också läsa rapporten i sin helhet här.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in