Världens bästa plats...

...när det regnar. Göteborg jubilerar och använder regn som en resurs!

Rain Gothenburg använder regnet som en av platsens styrkor

Göteborg firar 400 år 2021 och som en del i sin jubileumssatsning har man pejlat av läget med stadens invånare. De tyckte att man skulle se regnet som en resurs och att man skulle arbeta med att anpassa staden till klimatförändringar. Då bestämde sig Göteborg för skapa Rain Gothenburg och satsa på att vara världens bästa plats när det regnar.

Med regnet som utgångspunkt ska vi tillsammans göra vår stad än mer attraktiv att bo i, driva verksamhet i och besöka.

Det unika med Rain Gothenburg är regnet alltid lyfts tillsammans med arkitektoniska, sociala, kulturella och klimatrelaterade perspektiv. Satsningen vänder något som många uppfattar som negativt till en positiv sak och visst är det smart – om något man inte kan göra något åt inträffar var tredje dag, då är det ju lika bra att vara påhittig och göra något bra av det.

Regnlekplatsen

Trots att jubileumsåret drar igång först nästa år finns det redan flera kreativa lösningar och projekt som lyfter regnet och Rain Gothenburg.

 

Tipstack: Christer Hedberg och nyhetsbrevet Tre saker. 

Kommentarer

Jens Thoms Ivarsson

10 november 2020 11:29

Tack Elna!
Vad kul att du ser vad Rain Gothenburg handlar om och delar det!
Hälsningar,
/Jens (Creative Director, Rain Gothenburg)

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in