Konstlabbet i Rejmyre

Här får barn vara med och använda ett konstnärligt uttryck för att utforska platsen.

Rejmyre Art Lab & Konstlabbet

I Östergötlands skogar, två timmar sydväst om Stockholm, ligger den lilla bruksorten Rejmyre. 1810 grundades Reijmyre Glasbruk – en verksamhet som fortfarande är i drift. 

Förutom den anrika glasbruket finns även Rejmyre Art Lab på platsen. De har en programverksamheten som är skapad genom långsiktig investering och stort engagemang för den lokala platsen.

“Rejmyre är en lika bra plats som vilken plats som helst” säger verksamhetsledare Sissi Westerberg.

Den konstnärsdrivna organisationen strävar gemensamt efter att skapa ett post-industriellt utrymme för undervisning och lärande. Rejmyre Art Lab plockar även in barnens perspektiv i sin utveckling. Projektet som fokuserar på delaktighet från barn och ungdomar kallas för Konstlabbet. 

Konstlabbet är helt enkelt konstnärlig forskning för barn. Om sommaren arrangeras konstkollo i Rejmyre; två veckor där barnen verkligen får tid och möjlighet använda ett konstnärligt uttryck för att utforska platsen.

Rejmyre Art Lab startades just för att använda konst i syfte att utforska och förstå en plats. Verkamhetsledaren berättar att de bjuder in konstnärer och experter och att det känns naturligt att barn och unga i Rejmyre också ska få vara del av forskningsteamet.

Konstlabbet arbetar alltid med teman som kan kopplas till platsen – och det görs samarbeten mellan konstnärer och branschspecialister och barn för att få fram resultat.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in