Formgivarstjärna till Placebrander

Rickard Heldemyr förstärker teamet

Rickard Heldemyr förstärker Placebrander

I januari 2024 börjar Rickard Heldemyr på Placebrander. Han brinner för varumärken, design och koncept – och gör att Placebrander kan ta nästa steg i att också sätta färg och form på platser. Företaget får ett breddat tjänsteutbud och kan följa med kunderna längre.

Rickard har genom åren samarbetat med Placebrander och har därigenom erfarenhet från platsvarumärken och platsidentiteter. Förutom bred erfarenhet från byråbranschen, har han varit marknadschef på Röshults. Han har också arbetat med att sätta platsidentitet för kvarter och stadsdelar, vilket Placebrander vill jobba mer med framåt.

Rickards roll blir Creative Director/Art Director, men han kommer också att bidra till Placebranders affärsutveckling. Det innebär att Placebrander kan ta ett helhetsgrepp och hjälpa kunderna med fler delar framåt, både strategi och visuellt arbete.

Unik förmåga att koppla samman kommunikation med fysisk gestaltning

– Rickard är en av de allra skarpaste personerna jag jobbat med genom åren. Förutom att han är en skicklig formgivare, så har han en unik förmåga att koppla samman kommunikation med den fysiska gestaltningen av en plats, och det är oerhört värdefullt när vi jobbar med platsvarumärken, säger Helena Nordström, VD på Placebrander.

– Design är mycket mer än bara färg och form. Det handlar om att hitta rätt uttryck för att återspegla en plats DNA och att ta ett helhetsgrepp genom strategisk och praktisk design, säger Rickard Heldemyr och fortsätter:

– För mig är personer och sammanhang avgörande, och Placebrander har en kultur jag attraheras av. Det är också ett välskött och professionellt bolag som jag ser fram emot att bli en del av.

Rickard är baserad i Jönköping men kommer att arbeta med Placebranders kunder i hela Norden. Han börjar i januari.

Om Placebrander
Placebrander grundades 2013 och har genom åren spridit kunskap om platsattraktion genom konsulttjänster, utbildningar, events och trendrapporter. År 2020 bestämde sig Placebranders ägare för att växa och har sedan dess ökat antal anställda och därmed också möjligheten att jobba med fler och större uppdrag. Kunderna finns i hela Norden och är allt från kommuner och regioner till fastighetsägare och enskilda stadsdelar, kvarter och besöksmål. På Placebrander finns experter inom platsutveckling och platsmarknadsföring.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in