Sagan om Katrineholm

Sagan om Katrineholm – en fin liten film som sticker ut

Katrineholms kommun har släppt en film som sticker ut i platsmarknadsföringssverige. Många är platserna som går loss på drönarfilmning och bombastiska vyer, men inte Katrineholm. De väljer en egen väg. En charmig liten animerad väg där de berättar sagan om Katrineholm. De beskriver Katrineholms historia utan att det blir tråkigt och tar sig an framtiden på ett lekfullt sätt.

En eloge också till att de faktiskt vågar säga att Katrineholm blivit utsett till Sveriges tråkigaste stad. Fram för fler platser med lite självdistans – det visar att det finns en vilja att förändra. Och att hela staden är grundad på en gård som hette Fulbonäs är ju faktiskt lite roligt.

Av kommentarerna att döma på Katrineholms kommuns Facebook-sida har filmen gått hem bland invånare och utflyttare. I skrivande stund 103 delningar och ett stort engagemang i kommentarsfältet.

Sagan om Katrineholm har skapats med anledning av Katrineholms 100-årsjubileum. Filmen är skapad av Gryt film i Linköping.

Kommentarer

Katrineholms kommun

12 december 2017 10:43

Hej! Vad roligt att ni också gillar vår film. Särskilt kul att ni lyfter fram självdistansen 🙂 Gryt Film har gjort ett kanonjobb!

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in