Visit South Sweden

Ett samarbete som ska locka danskar till södra Sverige efter pandemin

Samarbete med fokus på Danmark: Visit South Sweden

Visit South Sweden är ett samarbete mellan regionala turismaktörer i södra Sverige. Skåne, Småland, Öland, Halland och Blekinge har skapat en gemensam satsning för att marknadsföra södra Sverige i Danmark.

Samarbetet initierades redan 2019 men det kom en pandemi i vägen och det är först nu, när vi närmar oss möjligheteten till smittsäkert resande, som en gemensam sajt lanseras.

Visit South Sweden

De danska besökarna är väldigt viktiga för södra Sverige och pandemin har förstås drabbat besöksnäringen hårt. Nu jobbar man för att danskarna ska hitta tillbaka till Sydsverige.

Den geografiska närheten i kombination med ett varierat utbud gör att danskarna kan besöka södra Sverige ofta under hela året. De största drivkrafterna för danskarna att resa till Sverige är att komma bort från vardagen och njuta av mat och dryck, uppleva nya platser och städer och så lockar naturen.

Visit South Sweden

Nästan en tredjedel av målgruppen vill uppleva naturen och lugnet, gärna genom att vara aktiva. Vandring, paddling och cykling är populära aktiviteter. Men även att upptäcka det lilla, oväntade bakom kröken – en loppmarknad, ett café eller en gårdsbutik.

Sajten är på danska och samlar upplevelser, boenden och matställen som speglar målgruppens intressen och den kompletteras av ett instagramkonto.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in