Slogan-hetsen

Nog har ni också mött det. Den förlöjligande tonen när någon pratar om kommuners marknadsföring och rabblar kommunslogans på löpande band. Vingåkers “En promille kan inte ha fel”, Hjos’s “I love Hjo”, Trosas “Världens ände”, Enköpings “Sveriges närmaste stad”.

Ja, nog har ni hört dem. Och jag håller med. Det blir löjligt. Tyvärr har vi som jobbar med platsmarknadsföring med oss ett arv. Ett arv från de tider då platsmarknadsföring var ytterst kommunal. Där kommunens platsmarknadsföringsarbete bestod av framtagandet av en ordvitsig slogan.

Marknadsbolag
Det är nya tider nu. De flesta kommuner har insett att marknadsföring ska drivas av en professionell marknadsorganisation och skapar därför destinationsbolag, marknadsbolag eller liknande. Platsmarknadsföring är idag så mycket mer. Det handlar om att bygga ambassadörskap, attrahera talanger, evenemang och spännande näringslivsetableringar.

Filip och Fredrik på ny turné
Tyvärr har inte omvärldens syn på platsmarknadsföring riktigt hängt med. Ett bevis på det är Filip och Fredriks nya turné “Jakten på den försvunna staden” där de speedade herrarna i varje nedslag gör en skräddarsydd show med syfte att hitta det unika för staden och avslutningsvis leverera en ny kommunslogan.

Jag har dock höga förväntningar på de två smarta showbiz-entreprenörerna Filip och Fredrik. Jag hoppas att de levererar en show som skapar någon form av stolthet. De får hemskt gärna driva med Jönköping, så pass mycket självdistans måste vi såklart ha och givetvis finns det i skämten någon form av sanning om bilden av Jönköping. Jag har köpt en biljett och kommer att sitta i publiken och suga åt mig varenda sekund av showen. Jag räknar med en kväll som bjuder på många skratt. Välkomna till Jönköping Filip och Fredrik!

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in