Hur låter en plats?

Nya invånare i Boden får en LP-skiva med lokala artister

Sound of Boden

Boden ska växa. Målet är att bli 30 000 invånare 2025 och Bodens kommun vill förstås att nya bodensare ska känna sig välkomna. I det välkomstpaket kommunen kommer att skicka ut till sina nya invånare framöver finns något som sticker ut en aning. Ljudet av en plats – en LP-skiva med lokala artister, mixad av en lokal producent.

Välkomstpaketet till nya bodensare kommer enligt Bodens kommun bli en rejäl låda med merchandise, erbjudanden och LP-skivan Sound of Boden. Skivan har tio spår och samtliga artister har anknytning till Boden.

Kulturen är en viktig del av en plats identitet och är därför en given del i ett välkomstpaket.

 

Jens Andersson, kommunikationschef i Bodens kommun

 

Just nu pågår en historisk samhällsomställning i Boden som förväntas växa rejält. En anledning att man kommer att bli fler invånare är H2 Green Steels satsning på produktion av grönt stål vägg i vägg med världens största anläggning förproduktion av vätgas.

Under en längre tid har man arbetat strategiskt med sin platsmarknadsföring för att attrahera nya invånare och investeringar. Bodens prioriterade utvecklingsområden är elintensiva näringar, miljöteknik, kulturella och kreativa näringar, hästnäring samt handel och besöksnäring. prioriterade utvecklingsområden är elintensiva näringar, miljöteknik, kulturella och kreativa näringar, hästnäring samt handel och besöksnäring.

Arbetet har intensifierats eftersom den gröna nyindustrialiseringen i Boden och regionen förväntas skapa många nya arbetstillfällen och tidigare befolkningsanalyser har snabbt uppgraderats. Samhällsomställningen är en komplex och omfattande process med många utmaningar och men också massor av möjligheter. Men även i det komplexa finns det något så enkelt som att vilja hälsa nya invånare välkomna.

För den som vill lyssna på hur Boden låter släpps hela LP-skivan på Spotify i slutet av februari.

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in