Inspireras av proaktivt samarbete mellan näringsliv och universitet

Sverige-unikt initiativ ska få fler studenter att stanna kvar efter examen

I dagarna stod det klart att Norrköping blir först i Sverige med att garantera nyexaminerade studenter en trygg bostad direkt efter examen. Bostadslöftet, som initiativet heter, lanseras för att underlätta för nyexaminerade studenter från Campus Norrköping att stanna kvar, verka och bo på platsen. 

För många studenter är bostadsmarknaden en utmaning när det är dags att ta steget från studier ut i arbetslivet. Genom att erbjuda en garanterad bostad för nyexaminerade skapas en stabil grund för en långsiktig anknytning till staden, vilket i sin tur främjar både stadens tillväxt och Norrköpings roll som studentstad. 

Det är NKPG City, Hyresbostäder, Lundbergs fastigheter, Magnentus, Rikshem och Linköpings universitet som har gått samman och beslutat att ge nyexaminerade studenter prioritet på förstahandskontrakt på lediga bostäder. Tack vare detta hoppas Norrköping inte bara på att locka fler studenter utan också bidra till att stärka stadens position som en attraktiv plats att bo och verka i för unga talanger.

Läs mer här om satsningen här.Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in