Vasa tar nästa steg i arbetet med Talent Attraction

Pentti ItkonenUnder förra året lanserade Vasaregionen ett rekryteringsprojekt som fick enormt stor uppmärksamhet i Finland. En person rekryterades för att under 12 veckor besöka 12 företag inom energisektorn i Finland. Du kan läsa om förra årets kampanj här!

Aktörerna bakom Energy-Vaasa nöjer sig inte med en framgångsrik kampanj utan har i år tagit kampanjen ett steg vidare. Den här gången får den utvalda så kallade energiambassadören resa jorden runt för att besöka medlemsföretagens anläggningar och sprida bilden via sociala medier.

10 platser jorden runt på 10 veckor

Rekryteringsprocessen av en energiambassadör har varit gedigen med mängder av sökande och urvalssteg. Till skillnad från förra året då fokus främst låg på högskolestudenter har de sökande i år varit såväl studenter som yrkesverksamma. Under sommaren valdes till slut Pentti Itkonen ut. Han ska under 10 veckor besöka tio företag på tio platser på jorden.

Robert Olander och Suvi Markko är två av krafterna bakom det inspirerande projektet. I en intervju i Svenska Yle säger Robert så här:

– Vi valde Pentti Itkonen efter omfattande intervjuer. Han är snabb och utåtriktad och ser ut att klara den stress som det intensiva resandet innebär.

Det här är ett sätt att öka attraktiviteten för näringslivet, och framförallt energiklustret, i Vasaregionen och Robert Olander förklarar effekterna.

– Vi satsade 100 000 euro ifjol och beräknar utfallet av skrivna spalmillitmeter som värda 3 miljoner euro.

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in