Tulsa söker 250 personer

Betalar 10 000 dollar om du flyttar dit under ett år

Tulsa betalar dig 10.000 dollar om du tar med dig ditt jobb och flyttar dit

Tulsa i Oklahoma tar ett spännande grepp i jakten på talanger. De vänder sig till personer som har en sysselsättning och kan jobba på distans. De vill att du tar med dig ditt jobb och bosätter dig i Tulsa under ett år. Programmet bidrar med nya relationer och tillgång till ny kompetens. Förra året fick de in 10.000 ansökningar från hela världen.

Parallellt med att storstäderna blir alltmer trångbodda och pendlingsköerna allt längre, blir också arbetslivet mer flexibelt. Att vackert infinna sig i pendlingsköer och jobba 8-5 är inte längre modellen. Allt fler arbetsgivare tillåter sina medarbetare att jobba på distans, om inte på heltid så i alla fall på deltid. Dessutom växer gig-ekonomin med frilansare och egna företagare. Det här har Tulsa fångat upp när de skapat programmet Tulsa Remote. 

För att vara aktuell för det ettåriga programmet ska du kunna flytta till Tulsa inom 6 månader, ha ett heltidsjobb som du kan ta med dig, vara minst 18 år och ha rätt att jobba i USA. Om du ännu inte har tillstånd så vägleder Tulsa Remote dig.

10 000 ansökningar från 150 länder

Förra året fick Tulsa in 10.000 ansökningar från 150 länder och totalt 100 personer antogs till programmet. År 2020 kommer de anta hela 250 personer.

I programmet ingår alltså 10.000 dollar i cash, en arbetsplats, exklusiva events och att bli en del av en ny community.

Ambitionerna med programmet är att det på kort sikt ska bidra med nya relationer, samarbeten och tillgång till kompetens och att det på lång sikt ska ge en kompetensförsörjning som präglas av mångfald och nytänkande. Satsningen finansieras med hjälp av medel från Georg Kaiser Family Foundation.

”Vi letar främst efter personer som gör något mer än att enbart ta med sig sitt jobb hit. Vi vill ha personer som verkligen vill komma till vår vår plats för dess storlek och särprägel. Personer som är beredda att göra en livsinvestering och ge Tulsa en verklig chans”, säger Ken Levit från Georg Kaiser Family Foundation.

Tack superspanaren Christer Hedberg för tips!

Kommentarer

Cathrine

3 november 2019 03:28

Tulsa är näst största staden i Oklahoma. Oklahoma city är en annan stad – huvudstad.
/ Vän av ordning som har connections till detta område 😃

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in