Falsterbo Horse Show genererar 65 miljoner i turistekonomisk omsättning

Falsterbo Horse Show hade i år 70.000 besökare från hela världen och genererar omkring 65 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning. Placebrander fick möjlighet att mitt under pågående evenemang samtala med Vellinge kommuns kommundirektör Magnus Hedin som utstrålar stor stolthet över det världskända evenemanget på den lilla halvön längs sydvästra Sveriges kust.

Magnus HedinMagnus Hedin har under drygt 3 år varit Vellinge kommuns högsta tjänsteman. Han har intensiva dagar under Falsterbo Horse Show då kommunen passar på att nyttja mötesplatsen till fullo. De har exempelvis ett särskilt mingel då de bjuder in potentiella företagare som är intresserade av en flytt av sitt företag till kommunen. De ställer också ut i ett eget tält på utställningsområdet som växer för varje år.

– Falsterbo Horse Show är helt klart en av de allra viktigaste tillgångarna vi har i vår kommun, säger en stolt Magnus Hedin.

6,5 miljoner kronor i prispengar

Även prispotten växer. I år gör ryttarna upp om en pott på 6,5 miljoner kronor, vilket är mer prispengar än vad tennisspelarna får i Båstad. Falsterbo Horse Show är också i mångt och mycket en marknadsplats för köp och försäljning av tävlingshästar. De allra bästa unghästarna är goda för 1,5 miljoner kronor och spekulanter vallfärdar från hela världen.

Magnus Hedin berättar att Vellinge kommun är en partner till Falsterbo Horse Show som ägs av en stiftelse. Evenemanget omsatte förra året 30 miljoner kronor. Kommunen äger stora delar av marken och finns med i arbetet under hela året. De är och vill vara en aktiv partner som bidrar till att utveckla evenemanget ytterligare.

Ständiga förbättringar framgångsfaktor

– En framgångsfaktor är att vi alla som är inblandade i evenemanget jobbar med ständiga förbättringar och för varje år utvecklar evenemanget, beskriver Magnus Hedin.

En utav utmaningarna som Magnus belyser är bristen på hotellrum just under Falsterbo Horse Show.

– Det är svårt att dimensionera antalet hotellbäddar utefter enbart en vecka, men vi är glada över att kunna bidra till att även grannkommunerna får ta del av turistpengarna.

Vellinge kommun har enbart 33.000 invånare men har hög ambitionsnivå inom turismutveckling.

– Vi tittar på olika sätt att förlänga evenemanget och skapa nya turistattraktioner, exempelvis Falsterbo Bird Show som arrangeras i september. Falsterbo är en magnet för fågelintresserade och det vill vi ta vara på, avslutar Magnus Hedin.

 

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in