Med naturen som basläger

Upplev Bergslagen med Scandinavian Escape

Platsmarknadsföring, avkoppling och hållbart turistande går hand i hand när Scandinavian Escapes pop-up-container nu finns tillgänglig för bokning. Placerad mitt i naturvackra Bergslagen.

2019 är året då hållbart resande står högt – och om än inte högst -upp på kravlistan när svenskar besöker nya platser. Allt fler byter en chartervecka på Kanarieöarna mot en semester på ett nära smultronställe. Samtidigt är möjligheten att komma nära naturen en av den svenska turismens största tillgångar – och allt fler aktörer blir bättre på att utnyttja denna attraktionskraft på ett unikt sätt. Scandinavian Escape är en av dem.

 

En unik upplevelse – utan några avtryck

Sedan september 2019 har du möjlighet att hyra en container, placerad i all sin enkelhet mitt i natursköna omgivningar. Containern innehåller alla de mest viktigaste förnödenheterna, paketerat i äkta compact-living-style på 12 kvm. Här erbjuds gästen fri tillgång till skog, sjöar och svampplockning. Långt bort från nöjesliv och fart. En chans att logga ut och istället upptäcka det naturliga med platsen.

– Det är när man upplever stillheten i naturen som man börjar komma ner i varv. Scandinavian Escape erbjuder människor något hållbart. Något som inte tar energi – utan snarare endast ger energi. Det har även varit viktigt för oss att inte containern ska ge några avtryck på platsen. Genom att drivas helt ”off-grid” på solceller, gasol och utan avlopp kan den enkelt flyttas till en ny plats för nya naturupplevelser , säger Anna Hellström som driver Scandinavian Escape tillsammans med sin man Patrik.

Anna och Patrik Hellström.

Ett oändligt utbud av platser

I skrivande stund står containern i Lindesberg i norra Bergslagen. Men vem vet vart den står nästa år? Enligt Anna är tanken nämligen att placera den på en ny, vacker plats i Sverige nästa säsong.

– Nästa gång kan det bli i fjällvärlden eller i skärgården. Det viktiga är att man som gäst får uppleva att vakna upp mitt i naturen – med total avskildhet. Men utan att vakna upp med fuktiga kläder i ett tält, utan mer bekvämt. Därför är vår pop-up-container perfekt för barnfamiljer, menar hon.

Genom att containern är flyttbar skapas ett oändligt utbud av hållbara naturupplevelser åt gästerna. Och samtidigt får varje plats möjlighet att visa upp sina mest enkla, men speciella tillgångar. En mix av avkoppling, hållbart turistande och platsmarknadsföring  – när den helt enkelt är som bäst.

Vill du få fler trender direkt i din inkorg?
Då rekommenderar vi dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skicka en kommentar

Tips: Du kan använda dessa html-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

comment-discussion home camera files-empty envelop compass map bubbles4 stats-dots trophy cool Placebrander på facebook Placebrander på Instagram Placebrander på Twitter Placebrander på Linkedin dots-three-vertical snapchat-ghost chevron-right chevron-left
Logga in