Upplev världens väder redan på Arlanda

Upplev den arktiska kylan, öknens hetta eller energin från en storstad redan innan du klivit ombord! På Arlandas terminal 5 kan du nu få en försmak av tre olika väderförhållanden – utan att lämna flygplatsen. The Climate Portal, som installationen heter, är uppkopplad mot vädertjänster online med mätstationer över hela världen som översätter datan till tre fysiska rum: Hot, Cold och Big. Inne i rummen får man en försmak av resmålen genom att använda flera sinnen; syn, hörsel och känsel. The Climate Portal ligger vid gate F26.

Antalet resenärer på Arlanda har ökat med 30% de senaste 5 åren och de senaste 2 åren har 9 nya direktlinjer öppnat. The Climate Portal är ett sätt att inspirera resenärer att besöka nya spännande resmål som nås med direktflyg från Arlanda.

The Climate Portal at Arlanda Airport - Photo by: Roger Malmgren

Relaterad läsning: Väderbaserad turistguide för Göteborg

1 Comment

  1. Placebrander Sounds of the City - Placebrander
    8 januari, 2016

    […] roliga och kreativa kampanjer som skapats under 2015. Vi har tidigare skrivit om hur världens väder gick att uppleva redan på Arlanda, och om hur unga göteborgare fick vara med och sprida bilden av sin stad till kampanjen This is […]

    Reply

Leave a Reply